AANPAK

Organisatiecoaching Consultancy Hans Ellen

EIGENZINNIG

CroesvanDam heeft een eigenzinnige kijk op organisatie coaching & consultancy. Wij pakken het wezenlijk anders aan, zowel in onze teamtrajecten, executive coaching als peer-to-peer programma’s.

Met kleine ingrepen bereiken we diepe, blijvende impact. Zonder de hele motor uit elkaar te halen of te vervangen. We balanceren organisaties èn mensen uit.

organisatie consultant Vogelenzang leijweg

EERST DE MENSEN, DAN HET PLAN

U heeft een doel. Meer teamvorming en betere onderlinge samenwerking. Cultuurverandering. Zelfsturende teams. Een effectiever en doelgerichter functioneren van de organisatie. Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Wat het doel ook is, in onze coaching werkzaamheden beginnen wij met de mensen in plaats van met het plan. Het plan moet uit de mensen voortkomen. Zij vormen de organisatie, zij moeten het doen. En dat kunnen ze ook: wij geloven dat er vaak meer in zit dan er uitkomt. Dat veel potentieel verborgen blijft doordat patronen en verhoudingen in de weg staan. Wij maken dat zichtbaar en helpen de status quo te doorbreken. Snel, grondig en effectief.

Daarbij hebben we een scherp oog voor het systeem – het speelveld met z’n spelregels – het samenspel en de spelers. Onze aanpak brengt die drie niveaus in balans om het beste uit mensen naar boven te halen. En om te zorgen dat zij zelf plannen voor de toekomst kunnen maken die bij hen passen. Dat leidt tot een organisatie die doelgerichter is, effectiever, en waarvoor het leuker is om voor te werken.

teamwork

GRONDIG VOORBEREID EXPERIMENTEREN

We werken methodisch, systematisch en grondig voorbereid, maar zonder vastomlijnd draaiboek. We laten ons leiden door wat er in een sessie gebeurt. Door wat we laten gebeuren. We zoeken pijnpunten op, verkennen grenzen, overschrijden die soms, spelen geen rollenspellen maar roepen situaties op, ontregelen. Zo leggen we op tafel wat eronder speelt. We leggen verborgen krachten en drijfveren bloot. Maken u bewust van uw automatische reflexen en wat u bij uzelf en anderen teweegbrengt. En dat u daarin keuzes kunt maken. U gaat alternatieven zien en daarmee experimenteren. Zo ontdekt u welk gedrag in welke situatie het beste werkt om uw doelen te bereiken. Hoe u uw verborgen krachten beter kunt inzetten. En zo tot verdere groei komt.

aanpak korte trajecten

KORTE TRAJECTEN MET LANGDURIG EFFECT

De trajecten van CroesvanDam zijn kort, want krachtig. Wij observeren, ondertitelen, confronteren, leggen bloot, doorbreken en geven richting. Dat gebeurt al in de allereerste sessie: de kernsessie. Daarin doorlopen we liefst al het hele proces van bewustwording van ingesleten patronen tot inzicht in en experimenteren met alternatieven. U wordt meteen uitgenodigd om stappen te zetten, om ter plekke nieuwe ervaringen op te doen door u anders op te stellen dan anders. De sleutel ligt in uw handen. Het gaat erom dat u zelf de regie neemt en verder kunt. Regelmatig volstaat de kernsessie om langdurige effecten te bereiken. En anders zetten we tijdens de kernsessie een vervolg uit. In co creatie.

Ons werk zit erop als de doelstellingen van het coachings- of consultancytraject behaald zijn en u klaar bent voor de toekomst. Dat is vaak sneller dan u denkt.